Polkupyöräetu on haluttu ja hyvinvointia tukeva työsuhde-etu

Polkupyöräedun tarjoaminen on edullinen keino tukea työntekijöiden hyvinvointia ja vaikuttava tapa edistää kestävää liikkumista sekä vähentää työmatkaliikenteen päästöjä. Pyöräilyn edistäminen on ympäristöteko, joka kannattaa kytkeä osaksi yritysstrategiaa.

Polkupyöräedun muuttuminen verovapaaksi 1200 euroon saakka vuodessa on lisännyt huomattavasti kiinnostusta työsuhdepyöriä kohtaan.

Pyöräilyn edistäminen osaksi yritysvastuuta

Työnantaja tarjoaa kestävän liikkumisen ratkaisuja auttaen jokaista liikkumaan hyvinvointia tukevalla ja ilmastopositiivisella tavalla. Työnantajayrityksen toimintaa ohjaavat ympäristöarvot ja halua huolehtia henkilöstöstä. Työsuhdepyörät kannattaa liittää osaksi yritysvastuuta, sillä työntekijöiden liikkumisvälineiden ja liikkumiskäyttäytymisen muuttaminen ja siihen vaikuttaminen ovat yrityksen kestävän kehityksen ja vastuullisuustoiminnan ydintä.

Työpaikan infrastruktuurilla voidaan edistää pyöräilyä järjestämällä pyörille hyvät pysäköintipaikat ja huolehtimalla sähköpyörien akkujen latausmahdollisuudesta.

Myös työntekijät arvostavat, kun työnantaja mahdollistaa heille kestävämmät liikkumisvaihtoehdot. Lisäksi hyvät suunnitelmat niiden edistämiseksi osoittavat työntekijöille yhteiskuntavastuuta ja huolenpitoa, lisäten positiivista työnantajamielikuvaa.

Työsuhdepyörä lisää liikuntaa ja vähentää autoilua

Kesällä 2021 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan työsuhdepyörä lisäsi viikoittaisen pyöräilyn määrää 92 prosentilla vastaajista, ja 56 prosenttia kertoi työsuhdepyörän korvanneen henkilöauton käyttöä.42 prosenttia vastaajista ei juurikaan pyöräillyt ennen työsuhdepyörän hankkimista ja 73 prosenttia ei olisi hankkinut pyörää ilman polkupyöräetua.

Kyselyyn vastasi 300 henkilöä ja vastausprosentti oli 37,5. Avoimissa vastauksissa nousi esiin sähköpyörien suosio, joita Vapaudelta tilatuista työsuhdepyöristä on noin 60 prosenttia. Sähköavusteisella polkupyörällä liikkuminen on perinteistä polkupyörää kevyempää, eivätkä ylämäet tai vastatuuli vähennä liikunnan iloa.

kuva

Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Työsuhdepyörän voi hankkia työnantajan omistukseen tai pyörän voi vuokrata leasing-kumppanilta sovituksi ajaksi. Leasing-sopimukseen voi sisällyttää halutessaan myös huollon.

Työsuhdepyöriä tarjotaan avaimet käteen -periaatteella maksimissaan 60 kuukauden leasing-sopimuksella, jolloin veroedun piiriin mahtuvat jopa 4900 euron arvoiset pyörät. Sopimuskauden jälkeen pyörän voi palauttaa ja palvelun tuottaja huolehtii pyörän uudesta elämästä. Halutessaan työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen.

Leasing-sopimuksiin on mahdollista saada palveluntuottajasta riippuen myös keskeytysturva, jonka ansiosta pyörän voi palauttaa kesken sopimuskauden.

Kysy lisää: asiakaspalvelu@staffroom.fi

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Vapaus Bikes Oy