Tavallisessa suomalaisessa työyhteisössä riidellään. Useimmat riidat pysyvät kuitenkin asiassa ja ratkeavat saman tien keskustelemalla. On hyvä muistaa että oikein tapahtunut riitely puhdistaa ilmaa ja vapauttaa tuottavuutta, sekä energiaa. Riidan myötä voimme oppia myös paljon niin työkaverista kuin työpaikastakin. Hyvässä työpaikassa on turvallista riidellä ja sopia.

Toiset riidat kuitenkin jäävät kytemään, laajenevat ja iskevät syvälle tunteisiin. Riidat kärjistyvät usein siksi, että vuorovaikutus lakkaa toimimasta. Ihmiset eivät ymmärrä toisiaan tai tulkitsevat asioita eri tavoin. Usein taustalla on jokin yksittäinen, hyvin pienikin tapahtuma: esimerkiksi loukkaantuminen, joka on lakaistu maton alle. Huono ja pitkittynyt riitely heikentää työyhteisön ilmapiiriä ja luottamusta. Pahimmillaan se johtaa sairauspoissaoloihin ja ylimääräisiin kustannuksiin työnantajalle.

Tässä tapauksessa työnantajan on hyvä puuttua asiaan ja käyttää esimerkiksi ulkopuolista neuvottelijaa.


Neuvottelu-palvelu sopii tilanteisiin, joissa haetaan asiaan ratkaisua. Neuvottelija auttaa osapuolia, työyhteisöä ja työnantajaa mm. muutostilanteiden, riitatilanteiden ja syytösten kohtaamisessa ja ratkaisemisessa.


Huono työilmapiiri tulee kalliiksi

Ristiriitojen selvittely kannattaa muutenkin kuin inhimillisen hyvinvoinnin vuoksi. Eripurat ja huono työilmapiiri maksavat vuosittain valtavia summia työpaikoille.
Kustannukset syntyvät siitä, kun työteho laskee, stressioireilu aiheuttaa sairauspoissaoloja tai pahimmillaan ihmisiä irtisanoutuu.
Kun riidat vievät energiaa ja kommunikaatio ei toimi, ideointi, tiimityö ja päätöksenteko hidastuvat. Näistä koituu piileviä kustannuksia, joita on hankala laskea.
Työturvallisuuskeskuksen mukaan työyhteisöiden häiriökäyttäytyminen aiheuttaa koko kansantaloudessa useiden satojen miljoonien eurojen välittömät menetykset joka vuosi.
Viisas ratkaisumalli säästää työnantajan euroja.


Kysy neuvottelu-palvelusta:

Katja zu Putlitz
HR-johtaja/myynti
Staffroom Oy
p. 0400977162